söndag 12 oktober 2008

Dag 77: Your mind gets dirty, as you get closer to thirty

Vilken fest! Partajade till klockan halv fem!
Jag hade tänkte att jag skulle till sommarresidenset i Övre Nyland idag söndag men efter man var nattuggla igår så då hinner man inte iväg... Festen var en 150 årsfest utan like. Partaj, partaj och partaj. Det bjöds på mat och dans. Thaimaten såg god ut :-D

Tack L,L,U,A och C för en SUPerfest!

Nu ska jag skriva lite grann om mitt självförtroende, jävlar vilken boost! Jag som trodde att man var fulländad (se bild) fram tills jag började pulvret. Men där trodde jag fel. Enligt wikipedia, allas vårt lexikon så är självförtroende:

" Självförtroende är när man har mod nog att våga göra saker man vill, och känner sig trygg i sig själv.

Personer med bra självförtroende uppfattas ofta som självsäkra och "coola" medan personer med dåligt självförtroende kan uppfattas som blyga och osäkra.

För att få ett bra självförtroende behövs det ofta uppmuntran och kärlek, men man kan också få ett bra självförtroende genom erfarenhet i exempelvis det yrke man utövar. gör man rätt en eller flera gånger så får man ett bra eller bättre självförtroende.

Man vågar ta ut svängarna mer utan att det går utanför det som är av den arbetsplatsens rutiner eller beteende eller liknande. "

När man ser tillbaka, var jag framåt och kunde socialisera med någelunda okända människor (privat) utan att känna sig obekväm på något sätt. (Iofs har jag ju ett jobb som det ska träffas folk, man "övar" ju sitt självförtroende). I och med att man nu tappar 26%(!) henrik så känns det som en jättegrej och stor omställning i mitt liv. Jag ska förändra och framför allt mathållingen och mitt sätt att leva.

Man äter ju ungefär 3 timmar varje dag. 30 minuter frukost, 15 minuter mellanmål, 1 time lunch, 15 minuter mellanmål, 1 timme middag -> 3 timmar avrundar neråt till 2,5 timmar. Det ger ungefär 51 dagar oavbruten måltid. såvida man hinner med att leva tills 80 innan döden kommer och hämtar en. (varför skriver jag det här?...skit samma...lite rolig statistik insträngd i texten).

När detta funkar bra och man ser tydliga förändringar blir man glad och grymt peppad på att fortsätta. Jag kan tänka mig att detta gäller all annat också. Sedan att man får glada tillrop av släkt, vänner och bekanta gör ju inte det sämre. Jag har fått allt. Givetvis smittar glädjen och självförtroendet och självkänslan inombords.

Jag ska bara hålla koll så att det inte går till överdrift, att jag blir egocentrisk, självgod och egotrippad. Om ni märker att jag ger spydiga kommentarer, är dryg och odräglig, säg till då! Det är alltid bra att få veta det i tid, så att det inte eskalerar och bara förstör. Det är inte roligt att få veta det genom någon annan. Troligtvis blir problemet enklare att lösa. (det har ju aldrig hänt men utifall att)

Om ca 45 år så är jag 77 år. Jag tror med högst sannolikhet att jag har nog lika mycket självförtroende som Golge. Ni kan ju skippa det där om rivieran :)

2 kommentarer:

Blogger Mimmi sa...

Lovar att säga till dig om du skulle bli dryg och snorkig men jag tror inte att du skulle bli sånn.

Nu har jag gjort en omstart här i livet. Istället för att sitta inne och dega har jag bestämt mig för att gå ut på en promenad iaf i 30min.
Hoppas att jag är lika duktig som du.

Ha det gott.

13 oktober 2008 kl. 18:27  
Anonymous Anonym sa...

Det märks att du har ett annat självförtroende. Din vikt ner gång syns verkligen. Du mår nog oxå mycket bättre. Jätterolig "present", tror jag var chockad några dar ;) nej nej nej, skämtar givetvis. Roligt att du gillade festen. Jag får ta nya tag med motionen, men dröjer nog några dar till innan kroppen orkar igen.

15 oktober 2008 kl. 15:51  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida